Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×01 The Pilot – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

10×01 The Pilot – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «The Pilot» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε στις 14 Ιουνίου 2016 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Cardiff την Δευτέρα, 20 Ιουνίου. Ένας εναλλακτικός τίτλος του επεισοδίου που δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά, είναι »A star in her eye».

Στην αρχή του επεισοδίου, όσο η Bill περιμένει τον Doctor στο γραφείο του, τον ακούμε από ένα διπλανό δωμάτιο να παίζει στην ηλεκτρική κιθάρα του την αρχή της 5ης συμφωνίας του Μπετόβεν. Η ίδια μουσική, χρησιμοποιήθηκε και στα επεισόδια »Under the Lake»/»Before the Flood» της προηγούμενης σεζόν.
Επίσης, μπορούμε να δούμε πως έχει στο γραφείο του μια προτομή του Μπετόβεν, καθώς και μια του Σαίξπηρ.

Οι ανθρωποειδής φιγούρες που βλέπουμε να πετάνε πολεμώντας τα Daleks, είναι Movellans. Η μόνη προηγούμενη εμφάνιση τους είναι στην ιστορία του 1979 »Destiny of the Daleks» όταν ο 7ος Doctor ανακάλυψε πως ήταν μια φυλή ρομπότ κλειδωμένη σε έναν μακρύ πόλεμο με τους αρχαιότερους εχθρούς του. Στο επεισόδιο »Resurrection of the Daleks» αποκαλύφθηκε πως κέρδισαν τον πόλεμο, αφού απελευθέρωσαν έναν ιό τόσο θανάσιμο που σχεδόν εξαφάνισε τα Daleks.

Επάνω στο γραφείο του στο πανεπιστήμιο όπου διδάσκει, ο Doctor έχει φωτογραφίες δύο ατόμων πολύ αγαπημένων του. Μια κορνίζα με την River Song, την οποία αποχαιρέτησε πριν απο μόλις δύο επεισόδια, και μια της εγγονής του Susan η οποία έφυγε από το TARDIS στην δεύτερη σεζόν του Classic Who, για να ζήσει με τον αγαπημένο της David Campbell σε μια ακόμα ιστορία με εχθρούς τα Dalek με τίτλο »The Dalek Invasion of Earth».

Η ηθοποιός Jennifer Hennessy, που στο επεισόδιο υποδύθηκε την Moira, ανάδοχο γονέα της Bill, έχει παίξει ξανά στη σειρά στο επεοσόδιο »Gridlock» με τον 10ο Doctor.

Ο Doctor κατά τη διάρκεια του επεισοδίου δουλεύει στο πανεπιστήμιο St. Luke της περιοχής Bristol. Ο Άγιος Λουκάς είναι ο προστάτης των καλλιτεχνών, ζωγράφων, συμβολαιογράφων, χειρουργών, αλλά και των γιατρών! 😛

Στην σκηνή όπου ο Doctor προετοιμάζεται να αφαιρέσει τον εαυτό του και όσα έγιναν από τη μνήμη της Bill, ακούμε ένα μικρό μέρος από το theme song της Clara, θυμίζοντας μας πως τελείωσε η ιστορία της. Επίσης ο τρόπος που πήγε ο Doctor να αφαιρέσει την μνήμη της Bill, μας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο αφαίρεσε από την Donna τις αναμνήσεις της με εκείνον για να της σώσει τη ζωή. Διπλό το χτύπημα.. 🙁

Μια ολόκληρη σκηνή της πρώτης συνάντησης της Bill με τον Doctor, μέσα από το επεισόδιο, προβλήθηκε πρώτη φορά στις 23 Απριλίου 2016 σχέδον έναν ολόκληρο χρόνο πριν από το επεισόδιο, πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της σειράς. Με τίτλο »Friend from the Future» η διάρκειας τριών λεπτών σκηνή είχε ως σκοπό να μας συστήσει την Pearl Mackie ως την καινούργια companion Bill Potts, και μας έδειχνε εκείνη και τον Doctor να πέφτουν πάνω σε Daleks! Η σκηνή παραλείφθηκε από το επεισόδιο.

Μιλώντας για το επεισόδιο, ο showrunner Steven Moffat σχολίασε: »οτιδήποτε χρειάζεται να ξέρει κανείς για τη σειρά το μαθαίνει σε αυτό το επεισόδιο. Για τον μηχανισμό κάλυψης, για το chameleon circuit, για γεγονός πως το TARDIS είναι ‘μεγαλύτερο στο εσωτερικό’ – όλα αυτά είναι εκεί και βλέπουμε ακόμα και τα Daleks. Η ιδέα ήταν να συστήσουμε το Doctor Who σωστά, έτσι ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να ξεκινήσει να το βλέπει απο αυτό το επεισόδιο».

Και τέλος, το όνομα της καινούργιας μας companion όπως γνωρίζετε, είναι Bill. Bill, ήταν επίσης και το όνομα που χρησιμοποιούσε ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Doctor, William Hartnell, το όνομα της συζύγου του οποίου ήταν Heather McIntyre. Ναι, σωστά διαβάσατε. Heather.. σαν την κοπέλα που άρεσε στην Bill και της υποσχέθηκε να φύγουν μαζί! 😉

Top